Ziua Fericirii, sărbătorită la nivel mondial pentru prima dată în 20 martie 2013, în urma unei decizii a ONU, a fost aniversată în acest an și la Turda, de către elevii școlii ”Ioan Opriș” din localitate, coordonați de psihologul școlar Carmen Pop.

Elevii școlii au participat la o acțiune organizată prin intermediul Centrului pentru o Viață Rațională și Fericită, în zona Materna, dar și în zona centrală a orașului. Copiii au dăruit trecătorilor baloane și le-au comunicat că în 20 martie se aniversează Ziua Fericirii. Totodată, ei au făcut scurte sondaje privind motivele fericirii celor întâlniți în cale.

”Azi este Ziua Internațională a Fericirii și împreună cu un grup de voluntari vrem să remarcăm că important în această zi este să-i facem pe oameni să zâmbească, pentru că acțiunea este intreprinsă de Centrul pentru o Viață Rațională și Fericită, și ca urmare ne-am propus să facem un trenuleț al fericirii. Acest trenuleț vine, de fapt, să stârnească zâmbete, să promovăm Centrul, să facem oamenii să zâmbească. 

Din păcate, nu toată lumea este atât de deschisă. Sperăm încet-încet, să schimbăm aceste convingeri ale oamenilor și să fie un pic mai deschiși spre ceea ce înseamnă promovarea sub o altă formă a diferitelor cauze. Centrul nostru își propune, de cele mai multe ori, să facă tot felul de activități, în ceea ce privește acțiunile în viața copiilor, dar și în ceea ce privește părinții și cadrele didactice. E foarte important să fim toleranți și înțelegători, pentru că Ziua Fericirii înseamnă, de fapt, pentru fiecare altceva. Unii oameni sunt fericiți pentru că sunt sănătoși, să fie alături de cei dragi, să facă ceea ce le place… E important ca fiecare să descoperim ce ne face pe noi fericiți și să încercăm să adunăm cât mai multe momentefericite”, a precizat Carmen Pop.
(preluat/adaptat de pe http://www.turdanews.net)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: