Săptămâna 8-14 decembrie este cunoscută la nivel mondial drept săptămâna educației în științele calculatoarelor sau Computer Science Education Week. În această săptămână, milioane de elevi și profesori din toată lumea au avut posibilitatea de a parcurge diverse tutoriale pentru a vedea că programarea e un limbaj accesibil oricui, care nu necesită cunoștințe matematice avansate, ci mai degrabă logică și structură în gândire.

Cu Hour of Code în România, Code.org și-a propus să ajute la demistificarea conceptului că programarea sau tehnologia computerelor este dificilă. Proiectul a lansat către participanți provocarea de a încerca o oră de programare accesând unul dintre tutorialele online de pe ro.code.org și de a participa la o introducere distractivă în tainele programării.

Elevii Școlii Gimnaziale ”Ioan Opriș” s-au alăturat acestei mișcări globale ce a atins zeci de milioane de elevi și studenți din peste 180 de țări. Cu ajutorul prezentărilor făcute de Mark  Zuckerberg sau Bill Gates, elevii au petrecut o oră în care au învățat bazele programării ”jucându-se” Angry Birds sau Plants vs. Zombies. Tutoriale pe care le-au parcurs le-a demonstrat că ceea ce ține de tehnologie nu se întâmplă prin ”magie” și i-au făcut să privească dincolo de amuzamentul jocurilor, în interiorul calculatoarelor și al aplicațiilor. Entuziasmul și curiozitatea i-au făcut să ”uite” că sunt la o oră de curs unde învață și, experimentând, pasiunea lor pentru programare a atins altă dimensiune.

Totul in jurul nostru se bazează într-o mai mică sau mai mare măsură pe tehnologie. Viitorul este al tehnologiei, iar tehnologia înseamnă într-o bună măsură IT. Orice se poate învăța!

(preluat/adaptat de pe http://www.turdanews.net)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: