„Educaţia raţional emotivă şi comportamentală în şcoală” a fost subiectul abordat la manifestarea prilejuită la școala ”Ioan Opriș” din Turda, cu ocazia vizitei renumitului psiholog american Ann Vernon, președintele Institutului Alber Elis din New York.

Activitatea a făcut parte din acțiunile Centrului pentru o Viață Rațională și Fericită, care reprezintă o structură a International Association of Cognitive Coaching (IACBC), ce a luat ființă în 15 noiembrie 2013, după modelul ”Livind School” al Albert Ellis Institute din New York, centrul având un punct de lucru în cadrul școlii ”Ioan Opriș” din Turda, pe baza unui parteneriat.

Psihologul Carmen Pop, coordonatorul Centrului pentru o Viață Rațională și Fericită, a fost amfitrionul întâlnirii la care pe lângă invitata amintită anterior au mai participat elevi, cadre didactice și părinți.

Manifestarea a debutat cu  lecție structurată, cu ajutorul unor elevi din clasa a II-a, care a tratat lecția managementului furiei, fiind urmată de o adaptare rațională a piesei ”Romeo și Julieta”, în interpretarea elevilor din clasele mai mari, coordonați de prof. Incze Daniela și de o discuție liberă cu invitata Ann Vernon, care a apreciat eforturile gazdelor în privința educației comportamentale pozitive a copiilor.

(preluat/adaptat de pe http://www.turdanews.net)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: