Emoţii, bucurii, lacrimi, amintiri, respect, răsplată, performanţă, revedere… toate sau reîntâlnit, pentru câteva zeci de minute, în cadrul aniversării a 50 de ani de existenţă pentru şcoala „Ioan Opriş” din Turda, o şcoală născută din sacrificiul şi dorinţa unui grup de cadre didactice şi care a ajuns, în timp, să devină un etalon al învăţământului turdean.

În primul an şcolar, respectiv 1964/65, la şcoala „Ioan Opriş” au fost înscrişi 469 de elevi, corpul profesoral fiind format din 20 de cadre didactice, dintre care 12 profesori şi 8 învăţători.

Ana Barna, fostă directoare a şcolii, le-a povestit celor prezenţi despre ceea ce a însemnat începutul şcolii, despre dorinţa de afirmare a unor cadre didactice tinere, dar şi de implicarea directă a acestora pentru ca şcoala să devină funcţională.

„Lecţia de oprişenism”, cum a fost denumită de actuala directoare a şcolii, Stanca Minea, a primit ropote de aplauze din partea celor prezenţi, unii dintre ei vărsând şi câte-o lacrimă, datorită puternicelor emoţii transmise de Ana Barna.

De altfel, toţi cei care au fost implicaţi, într-o formă sau în alta, în destinele şcolii, au creat multă emoţie prin luările lor de cuvânt, demonstrând că au în sânge acel „oprişenism”, care nu se diluează niciodată.

(preluat/adaptat de pe http://www.turdanews.net)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: