Şcoala Gimnazială IOAN OPRIŞ  Turda a organizat în 21 septembrie 2013, o zi specială considerată – Ziua Internaţională a ONU pentru Pace, o activitate specială.

plantare-01

Pe 21 Septembrie 2013, şcoala  sus menţionată a plantat  copaci alături de alte şcoli din întreaga lume. Primii copaci au fost  plantaţi la amiază în Oceania, apoi pe celelalte continente: Asia, Europa şi Africa, iar lanţul de copaci va ajunge în cele din urmă şi în cele două Americi.

 

Iar toate acestea au  avut  loc într-o singură zi!

Acţiunea s-a desfăşurat în parcul Şcolii Gimnaziale „Ioan Opriş”,

unde au fost plantaţi 7 puieţi de tuya de elevii clasei pregătitoare „Albinutele” împreună cu elevii claselor aIIIa C şi a IV a D, coordonaţi de prof. Stanca Bărăian, Adela Bartha şi Florentina Moldovan.

plantare-02

Acest eveniment a dobândit din cel în ce mai mult succes an de an. De exemplu, anul trecut, peste 5000 de şcoli din 132 de state de pe glob au plantat 600 000 de copaci în cursul acestei zile. Iar anul acesta evenimentul va avea o amploare şi mai mare.

Plantarea de copaci este importantă pentru noi toţi. Mai întâi, pentru că ne aminteşte de natură şi de importanţa protejării ei. În alt doilea rând, am ales acestă zi a Păcii Mondiale pentru a marca pacea şi continuitatea vieţii.

Cu activitatea noastră de plantare din această zi vom contribui şi vom ajuta Organizaţia Naţiunilor Unite să atingă cele opt obiective globale de dezvoltare ale mileniului.

Plant a tree for Peace 2013 – este o campanie organizată de Learning about Forests – LEAF şi ENO-Environment Online, o şcoală globală virtuală pentru creşterea responsabilităţii faţă de mediu şi dezvoltarea sustenabilă.

Şcolile din întreaga lume abordează aceleaşi subiecte cu privire la mediul înconjurător şi împărtăşesc rezultatele activităţii de învăţare în comunităţile din care provin şi lumii întregii pe internet.

 

(articolul poate fi citit si pe http://www.turdanews.net)

http://www.turdanews.net/articole/invmanttineret/26675-scolile-planteaza-copaci-in-cadrul-unui-eveniment-fenomen-la-nivel-global.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: