În perioada 14-25 octombrie 2013 s-a  desfășurat în Exeter, Anglia, cursul de perfecționare Developing Oral Fluency in the Secondary English Language. Acest curs a fost organizat de International Projects Centre, sub egida British Council.

Activitatea de formare a fost realizată cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, primit în cadrul Programului de învătare pe Parcursul Întregii Vieţi.

Tematica acestui curs a vizat cadrele didactice, fapt pentru care au participat profesori din Franţa, Turcia, Letonia, Bulgaria, Spania, Italia şi România. La acest curs a participat și doamna profesoară Incze Daniela, profesor de engleză a Școlii Gimnaziale Ioan Opriș. Impactul cursului asupra procesului instructiv-educativ este semnificativ, urmând ca experiența acumulată să fie valorificată de către doamna profesoară.

Doamna profesoară și-a dorit să-și perfecţioneze metodele didactice utilizate în vederea dezvoltării fluenţei comunicării elevilor în limba engleză. Dorinţa de perfecţionare a motivat-o să acceseze site-ul ANPCDEFP, www.llp-ro.ro, la secţiunea Comenius – formare continuă pentru personalul didactic, alegând cursul dorit din baza de date pentru activităţile de formare continuă Comenius/Gruntvig, care poate fi consultată la adresa:http://ec.europa.eu/education/trainingdatabase.

Acest curs a furnizat participanților o gamă largă de metode de predare, îmbunătăţindu-și tehnicile didactice utilizate. Sesiunile au avut un caracter practic; profesorii au fost implicaţi în activități ca nişte elevi, cursurile fiind motivante şi distractive. În urma acestui curs, profesorii au avut șansa de a acumula informații noi, de a face schimb de experiență sau idei cu profesori din alte țări europene.

Pe lângă activitățile de perfecționare profesorii s-au bucurat de un cadru natural plăcut, făcând excursii educative la obiectivele culturale și istorice din zonă.

Doamna profesoara recomandă tuturor cadrelor didactice să participe la astfel de cursuri care îmbunătăţesc substanţial calitatea activității didactice.

(articolul poate fi citit si pe http://www.turdanews.net)

http://www.turdanews.net/articole/invmanttineret/27342-o-profesoara-de-la-scoala-ioan-opris-din-turda-la-un-curs-de-perfectionare-in-anglia.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: