Ajuns la ediția a XXI-a, competiția de desene se adresează copiilor din  clasele I-VIII.  În acest an s-au înscris 151 de participanţi  de la şcolile Teodor Murăşanu, Avram Iancu, Horea Cloşca şi Crişan, Ioan Opriş,  Colegiul Naţional Mihai Viteazul.

Pentru copiii din gimnaziu concursul a constat în pictură ad-hoc, desfăşurată în data de 30 octombrie, la Şcoala Teodor Murăşanu. Lucrările au fost jurizate de prof. Alin Bâlcu, Gheorghe Roşa şi Alexandru Picovici. Pentru cei mici, din ciclul primar, lucrările au fost adunate la Secţia pentru copii a bibliotecii până în 25 octombrie şi au fost jurizate în 5 noiembrie de aceelaşi juriu ca şi pentru gimnaziu.

Lucrările premiate şi o parte din celelalte lucrări participante la concurs vor fi expuse la Secţia pentru Copii a bibliotecii, Str. George Coşbuc, nr. 2.

S-au acordat 8 premii pentru cei mici şi o menţiune şi 5  premii pentru gimnaziu, constând în cărţi şi diplome, la acestea din urmă adăugându-se încă 4 menţiuni premiate doar cu diplome.

TOTAL PARTICIPANŢI CLASELE V-VIII: 34, de la şcolile  IOAN OPRIŞ,  AVRAM IANCU, TEODOR MURĂŞANU, COLEGIUL NAŢIONAL MIHAI VITEAZUL

PREMII  GIMNAZIU

PREMIUL I – IRINA COSMA, CLS. A VI-A, ŞC. IOAN OPRIŞ – personajul Mica Sirenă din povestea lui Hans Christian Andersen

 

(articol preluat/adaptat de pe http://www.turdanews.net)

http://www.turdanews.net/articole/culturtradiie/27292-concursul-de-pictura-personaje-indragite-din-carti-a-premiat-cei-mai-talentati-elevi-turdeni.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: